Køkken

Da vi købte huset, var der et gammelt snedkerkøkken med fine røde fliser og paneler på væggene. Køkkenet var skræddersyet til huset og skabene gik fra gulv til loft. I skabene var der gode gedigne hylder med vinyl på og i bunden af skabene var der gulvtæpper. Med andre ord – i gang med et koben – troede vi…. Det endte ud med at renoveringen af køkkenet blev en ret stor del af projektet med at renovere vores hus.

Nedrivning af gamle køkkenskabe.

Vi fandt hurtigt ud af, at køkkenskabene var samlet på stedet og de var samlet GODT. Det var fuldstændig umuligt at skille noget ad, det eneste vi kunne få af var lågerne. Det endte med, at vi måtte ud og låne en brandøkse for at få hul, så vi kunne begynde at skille skabene pænt ad. Der var en bekendt, som gerne ville have køkkenet til at komme i fyret, så det var lettest, hvis vi kunne få pladerne skilt af i nogenlunde hele stykker og læsset dem på en trailer. Det lykkes da også, da vi først havde fået de første par plader ned.

Derefter fik vi med møje og besvær fjernet de gamle fliser. De var som resten af huset af god kvalitet og limet op med det bedste og stærkeste lim – tror jeg.

Fjerne gammelt gulv.

Da vi var færdig med at få fliserne af, skulle vi til at brække det gamle gulv op. Vi ville naturligvis have lagt gulvvarme i det nye køkken. IGEN måtte vi sande, at vi havde købt os et kvalitets hus. Vi havde lejet en stor murhammer og den kæmpede en brav kamp for at komme igennem gulvet. Det gik dog nogenlunde om end, at det kom til at tage meget længere tid, end vi først havde planlagt. Desværre var de gamle gulve så stærke, at vi kun kunne bruge murhammeren maximalt en halv meter fra murene. Gulvene var nemlig støbt enkeltvis, så de var støbt sammen med væggene og hvis vi ikke ville til at sætte nye vægge, så skulle vi være meget varsomme. Så derfor måtte vi i gang med mukkert, mejsel og vinkelsliber igen. Men det lykkes os dog at få gulvet fjernet uden at lave alt for meget skade. Vi kom en anelse for tæt på en dør, som skulle genbruges, men vi fik den klodset op på nogle mursten, inden i den ene side, så den blev heldigvis stående.
Under arbejdet med murhammeren fik vi desværre ram på et af de varmerør, som gik i gulvet. Det blev mast en lille smule, men der gik ikke hul på det. Nu var planen, at vi skulle have alle gamle metalrør udskiftet, så vi kunne få lagt plastikslanger i overalt i stedet. Men da vi ikke havde planer om, at lægge nye gulve i hele huset, skulle vi være en anelse varsomme, da vi helst ikke skulle til at trække nye rør til alle radiatorer. Men det endte nu alligevel med, at vi havde fået lavet en rørskade på det rør, som vi havde ramt.

Udgravning af køkken og baggang

Da vi havde fået alt brækket ned og fået skiftet det skadede rør, så var tiden kommet til at få lavet plads til isolering og udskiftning af afløb fra køkkenet.
Vi var temmelig fast besluttet på, at de penge som skulle stoppes i projektet overvejende skulle gå til materialer og derfor mente vi sagtens, at vi kunne bære brokker og sand ud i spande. Helt ærligt – hvor meget kunne der være ??? I bagklogskabens klare lys, kan jeg kun sige – MEGET……
Vi slæbte den ene spand efter den anden ud, tømte den i en trillebør, som der så var en anden der skubbede ned for enden af indkørslen og tippede op i en container. Godt råd til andre, lej et transportbånd og en motorbør, det er et knokkelarbejde det andet. Specielt hvis man som os, er ved at gøre klar til gulvvarme, så skal der køres rigtig meget ud. Helt hvor meget der blev gravet af, er jeg ikke sikker på, men når jeg stod i køkkenet kunne jeg ikke kigge ud af vinduet – og jeg er altså 172 cm. så vi var et stykke nede.
Hele hullet blev efterfølgende fyldt op med flamingo i bats og ude langs kanten blev smallere flamingostykket passet til, så der var isoleret helt ud til væg og sokkel, så der ikke kunne opstå en kuldebro.

 

Der kommer mere…..

3 comments

Skriv et svar