Man kan sagtens finde gode tilbud på billige mountainbikes.

Hvis man er på udkig efter et godt tilbud på en mountainbike, så er der flere ting, som man kan tage med i sine overvejelser. En af de vigtigste ting, når man skal finde et godt tilbud på en mountainbike, er at finde en mountainbike der har nogle gode dele. Det er ikke nok at se på, om stellet er lavet af et kendt firma, man skal også kigge på der sidder en god forgaffel på cyklen. Dem som ikke ved så meget om cykler har en tilbøjelighed til at tænke, at hvis cyklen er monteret med Shimano gear, så er det en god cykel, men sådan er det langtfra.
Shimano laver også billige gearsystemer.
Ligesom alle andre producenter, så tilpasser Shimano sig også efterspørgslen og med alle de store supermarkeder, som er begyndt at sælge cykler (herunder mountainbikes), så er efterspørgslen på billige mountainbikes steget og hvis man skal holde prisen nede, så er man nød til at sætte et billigt gearsystem på cyklen. Derfor har Shimano lavet billige gearsystemer til både mountainbikes og til racercykler.
Hvilke cykeldele skal man holde øje med?
Når man skal vælge sin nye mountainbike, så er man nød til at tjekke de enkelte cykeldele ud. Producenterne ved nemlig godt, at langt de fleste ikke har ret meget viden omkring cykeldele og derfor gå mange bare hen og læser, hvad der står på bagskifteren. Derfor er efterhånden en del producenter af mountainbikes, som sætter en bagskifter på cyklen, der lige er en tand bedre end resten af gearsystemet. Så inden du køber din nye mountainbike, så husk lige at tjekke hvordan cyklens hjul, nav, bremser og andre væsentlige cykeldele ser ud. Hvis du ikke selv er så meget inde i det med cykeldele, så kan det være en rigtig god idé at få en cykelkyndig med ud og kigge på den nye cykel, da den nye mountainbike måske slet ikke er så billig, som du lige i første omgang troede.