Hvilken mountainbike skal jeg vælge – er en Loop Colorado god?

Det siger sig selv, at der er forskel på de forskellige former for cykler, men der er også stor forskel på mountainbikes. Det er ikke blot cyklens stel, som der er forskel på, der er også rigtig stor forskel på forgaflerne, cykelhjulene og på de gearsystemer, som producenterne vælger at sætte på cyklerne.

Hvornår bruger man de forskellige typer?

Der findes flere forskellige slags mountainbikes og en af dem er downhill mountainbikes. Downhill benyttes som navnet næsten siger til at køre downhill. Downhill er engelsk og betyder at køre ned af bakken. I praksis består Downhill mountainbiking af at man tager en lift op på et bjerg og så kører man nedad på sin cykel. Downhill foregår ofte på skisportssteder om sommeren. Så i stedet for at man ikke kan benytte sig af liftene og det stejle terræn, så kan man benytte sig af alle faciliteterne om sommeren også.

I selve konstruktionen er forskellen på en ”almindelig mtb” og en downhill mtb, at en downhill er kraftigere og har mere plads mellem stængerne. Da man ”kun” benytter en downhill mtb til at køre nedad med, så betyder det ikke så meget, om den vejer lidt mere eller mindre. Den skal selvfølgelig ikke være tung som et ondt år, men cykelrytteren vil ikke lægge mærke til en vægtforskel på samme måde, som en cykelrytter der indimellem skal bære på sin cykel.
Desuden så har en downhill ofte bredere dæk end en almindelig mtb og derfor skal der være mere plads mellem stængerne. Grunden til at man benytter sig af bredere cykeldæk er for at undgå snakebites.

Loop Colorado mtb cykel

En af de mest solgte brugte eller i hvert fald second hand cykler i øjeblikket er en mountainbike fra producenten Loop og modellen hedder Colorado. Der er nok omkring 500 af disse cykler til salg i øjeblikket og dette skyldes, at Elgiganten kører er en kampagne, som hedder “få en cykel med i købet“. Derfor bliver der i disse dage sendt 10.000 Loop Colorado cykler ud på det danske marked.
Så hvis du vil have en billig cykel, så kan du vælge og vrage mellem et hav af helt nye cykler, som sælges fra mellem 500 kr. og til de 2000 kr. som cyklen er annonceret med at have i værdi.
Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gerne vil have bare en lille smule ud af din nye gratis cykel, så bliver du nød til at investere lidt i den, da den rå cykel fra Elgiganten bliver leveret i en papkasse til saml selv og der følger ikke andet end selve cyklen med. Og hvis du vil bruge den til hverdagscykel, så mangler der en del tilbehør såsom støtteben, skærme, lås og lygter. Heldigvis kan du købe det hele superbilligt hos cykelparnter.dk og være i gang med din cykel for priser på et startsæt fra 299 kr.